Att vara god man

  • Sumo

En god man eller man kanske ska kalla det för god kvinna som i mitt fall, är personer som hjälper ”utsatta” människor med det ekonomiska och / eller ”allt”.

Jag är som sagt en god man åt en person som är lite socialt handikappad och därför inte klarar sig själv. Han blir ofta utnyttjad av personer omkring sig, speciellt när det gäller den ekonomiska biten. Det är anledningen till varför han också fått en god man.

Att vara god man betyder att man gör någon person något riktigt bra. Ersättningen är låg och i mitt fall, lika med noll kronor eftersom jag avstår ersättning. Men att veta att man gör något bra, räcker mer än väl som ersättning.

Det finns massor med goda män där ute som gör ett bra jobb och dessa uppmärksammas inte, eller väldigt sällan.

Varje år måste man rapportera in hur året gått och göra en detaljerad ekonomisk rapport, ungefär som ett bokslut i ett företag. Gör man något fel, så är man personligt ansvarig för detta och kan blir ersättningsskyldig. Så ansvaret är stort och i förhållande till ersättningen (om man får ersättning), så är de inte proportion. Det finns en överförmyndare i varje kommun som granskar och lämnar synpunkter om det finns några.

Det saknas massor med goda män och vill man göra en god gärning så rekommenderar jag er att skriva upp er som frivilliga.

Kram Angelina

Category: Livet
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg