Dagens goda gärning

  • Sumo

Idag har jag gjort en god gärning. Men vid närmare eftertanke så har jag egentligen inte gjort något annat än en gärning, för egentligen så borde detta vara självklart.

Vad har jag då gjort? Här kommer en kort sammanfattning…

Var på väg till ett arbetsmöte med min bil och efter riksvägen så ser jag vid en rastplats en svart väska som står helt malplacerad. Egentligen så borde jag inte ha reagerat, men något var det som gjorde att jag vid nästa avfart (det var vajjerväg) vände och åkte tillbaka. Väl framme ser jag att det är en väska innehållande en iPhone, plånbok med körkort, betalkort, 1500 kr i kontanter etc.

Efter några telefonsamtal så fick jag tag på bilen som denna väska hade färdats i. De var helt omedvetna om att de glömt väskan eftersom de inte hade kommit fram till slutdestinationen. Jag tog väskan och körde den till en bensinmack där de skulle plocka upp den.

Jag hade kunnat lämna in väskan till närmaste polisstation, men då hade säkert personen i fråga redan ha hunnit spärra sina betalkort, telefon etc. Därför valde jag att anstränga mig lite för att få tag på personen innan detta hann ske.

Så en god gärning har jag gjort idag och jag hoppas innerligt att om jag drabbas av samma sak, att någon annan vänlig person gärna gör samma sak för mig eller någon annan. Vi behöver vara lite medmänskligare ibland…

Kram Angelina

Category: Livet
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg