Pepparkakans dag!

  • Sumo

Idag är det pepparkakans dag. Vi måste baka pepparkakor! – Utbrast en bekant till mig.

Helt ovetande om att det överhuvudtaget existerade en dag som kallades för pepparkakans dag, så bestämde vi oss omgående för att sätta igång och baka.

Min väninna som lovat baka ett pepparkakshus till sina barnbarn, mer eller mindre tvingade mig att göra ett avancerat pepparbak. Vi började med att göra en mall genom att rita vårt pepparkakshus på A4 papper. Denna mall använde vi sedan för att skära ut väggar och tak på pepparkakshuset.

Vi limmade sedan fast allt med smällt socker och trots att jag blivit varnad många gånger, så lyckades jag med bedriften att få smält socker på mitt finger. Det gjorde verkligen ont och det tog inte lång tid innan jag hade en väldigt stor blåsa på fingret. Jag vet inte hur många gånger jag stuckit hål på den idag för att få ut all vätska, men nu äntligen så börjar det bli bra.

Vårt pepparkakshus blev väldigt fint. Även pepparkakorna som vi bakade blev fina. Så det var en lyckas pepparkakans dag idag. =)

Kram Angelina

Category: Mat
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg