Sorg – ett stadium?

  • Sumo

Vad är egentligen sorg? Är det ett stadium i livet som alla mer eller mindre måste gå igenom. Tyvärr är det nog så, att ingen slipper undan. Hur man hanterar sorg beror på många olika faktorer. Men en sak är säkert, det är svårt att förbereda sig på sorg.

Jag har haft turen att slippa ganska mycket sorg i mitt liv. Dock så har jag bekanta som drabbats av värsta sortens sorg och ibland även flera gånger. Många tycker att man inte kan göra så mycket när någon sörjer, men det kan man visst. Oftast räcker att finnas i närheten och till hands om det skulle behöva. Man behöver inte göra något storstilat, utan det brukar räcka med de allra minsta och mest lättgjorda saker.

Det viktigaste är att ni som sörjer är medvetna om detta. Det är helt ok att sörja och skärma av sig från omvärlden ett tag, så länge man är medveten om det och ska komma tillbaka. Jag brukar kalla det att vara över eller under linjen. Över linjen är det normala stadiet och man ska aldrig gå under linjen om man inte gör det medvetet och att det är en temporär lösning.

Nu är det dags att göra iordning lite kvällsmål. Ha det gott och ha en bra vecka. =)

Kram Angelina

Category: Sorg
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg