I väntan på explosionen

  • Sumo

Idag är sista dagen på påskledigheten. Påsken är på något sätt en brytpunkt. Det är nu som den långa vintern är slut och från och med nu exploderar naturen och tiden bara rinner iväg ända fram till oktober. Känner ni det så också? Att även om man har långa ljusa dagar, så är det så mycket man vill göra, att dygnets alla timmar räcker inte till.
Våren spirar, men spirar kärleken?
Vill ni ta en titt?
Jag går in på tarot.nu och väljer ett kort, jag tar förstås en Prins 🙂 Prins i bägare blev det.
Då ska vi se vad det kortet säger.
”Förträng inte, utan lev ut och acceptera, dina behov och begär. Det är först då du kan förändra dem och de styr dig inte längre. Du kommer att växa och lära dig mera om dig själv i den processen. Ge dig själv lite tid varje dag åt dagdrömmar, utan att helt förlora dig själv i dem.”
OK, dagdrömmar, ja de kan man ju ha. Är det inte drömmarna man lever av? Prinsen som sveper iväg mig till kärlekens land, ridandes på den vita hingsten 🙂
Men bilden där på kortet tycker jag är lite svår.
Texten säger att han är förblindad av sina begär och vilja att uppfylla dem, och ja, han ser lite hård ut. Målmedveten ja, där han har en tam rovfågel framför sin vagn. Han ser ut att vara en krigare också med örnen på sin hjälm.
Tankarna fortsätter till sammanhanget krig och kärlek, ofta förknippas orden. ” I krig och kärlek, är allt tillåtet” är ju ett talesätt, men även att passionen är starkast i krig, i krig föds flest barn t.ex. Men måste kärleken vara ett krig? Ofta är det iallafall en maktkamp. Varför måste det vara så? Nej, det behöver det ju inte vara. Lägg ner vapnen! Se på fåglarna, de hjälps åt att bygga bo. Och så kvittrar de så fint, nu när tiden och naturen exploderar!

Kram Angelina

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg