Klöver kung och spelkortens betydelse för mig

  • Sumo

Under hela min uppväxt har jag varit omgiven av spelkort. Min mamma la patience, dels som nöje och dels som, som namnet antyder, förstärka sitt tålamod. Särskilt när vi ungar bråkade, tog hon fram sin kortlek och bläddrade ilsket i korten.
För min del är kortspel ett sätt att umgås över generationsgränser, alla kan vara med, man lär av varandra och man ser också tydligt vem som är den dåliga förloraren! Inte jag! Man får också en viktig ögonkontakt, som man kanske glömmer de dagar alla bara stirrar in i sin mobil, man försöker läsa av varandras ansiktsuttryck och här gäller det ju att ha ”pokerface”.

Enligt en lära finns det ju också ett kort för varje personlighet, som passar varje födelsedatum. Och snabbt uträknat räcker ju inte kortlekens 52 kort till årets datum, men då får fler samsas om samma kort. Korten bestämmer också ditt öde. ”Destiny Cards” . Det finns en duktig man som heter Stefan som kan allt om detta.
Enligt honom så är jag Klöver Kung, och han ger mig de kanske inte så mjuka karaktärsdragen, som ansvarstagande, plikttrogen, framgångsrik, envis och viljestark, men det får väl duga, jag är som jag är 🙂
Det finns många duktiga människor som kan läsa i spelkort. Jag träffade en kvinna av en slump som sa, kom hem till mig ska jag lägga kort för dig. Hon var ca 85 år, en riktigt klurig gammal gumma, och hon spådde mig i en riktigt utsliten kortlek. Det var så spännande, och mycket av vad hon sa har slagit in.

Jag har också många bekanta som har spådom i spelkort som yrke. Det tycket jag är så fascinerande, för jag tror att det är svårt att lära sig. Det skulle finnas en kurs för det, känner ni någon som lär ut, så tipsa mig!

Nu väntar jag på att barnen kommer hem så vi får fortsätta där vi slutade igår.
Må bäste man (kvinna) vinna!

Kram Angelina

Category: Tarot
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg