Utbildnings lönar sig – eller inte?

  • Sumo

Jag satt och bläddrade i en tidning idag på jobbet och hamnade på jobbsidorna. Lite nyfiken om vad för kvalifikationer som behövs för de olika gav ganska snabbt en gemensam nämnare. I princip alla jobb som låg ute krävde någon form av akademisk examen. Även vissa väldigt enkla jobb som tex kundmottagare hade som krav på högskoleutbildning. Jag tycker att det blivit lite för höga krav på dagens ungdom som ska ut i arbetslivet.

Kikar man på min arbetsplats med en väldigt hög medelålder, så är väldigt få av medarbetarna högskoleutbildade trots att de innehar väldigt höga positioner, dvs chefsroller. Och vårt företag fungerar väldigt bra och vår omsättning ökar samt att vi utvecklas ständigt och har så gjort i många år.

Jag har ingen examen, men jag har läst in flera kurser på högskolan för att ha nytta av kunskaperna på mitt arbete. Jag kan inte påstå att man blir smartare av att ha massa högskolepoäng i ryggsäcken. Smart föds man och man kan utvecklas detta till en viss gräns. Men man kan inte  genom att läsa på om massa saker bygga upp sin intelligens, IQ.

Men de som gör bäst jobb, är de som är intresserade av jobbet. Kan man sen blanda hobby och arbete i ett, det är då man får den absolut bästa kombinationen oavsett utbildning.

Nu är det dags att förbereda morgondagen. Det ska bli bra väder och jag ska passa på att åka ut i solen sväng med en väninna. =)

Kramar Angelina

Category: Vardag
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg