Är det viktigt med stjärntecken?

  • Sumo

Det kan väl inte vara så viktigt med stjärntecken, men det kan ju vara kul att veta, liksom för skojs skull. Jag tror snarare stjärntecken är ett sätt att dela in människor i olika karaktärstyper. För att människor är olika det är ett som är säkert.
En gång när jag gick en kurs fick jag lära mig om olika personligheter och det är intressant att studera en grupp för det finns alltid olika typer av människor i en grupp. För att det ska vara bra dynamik i en grupp så behöves alla typer. Man kan då dela in dem i 4 personligheter.

Innovatören / Drivern- det är den som kläcker många ideér, som får gruppen att ta ett steg framåt och som kanske inte har orken att hålla i och hålla ut, för Drivern hittar alltid nya projekt. Om jag ska jämföra Drivern med ett stjärntecken så är det nog en Vattuman eller Skytt.

Arbetshästen / Kämpen- den som jobbar på, är ganska nöjd med att hålla sig i sin egen takt, och inte vill ha så mycket förändringar. Kämpen är den som slutför arbeten, vill se ett snyggt resultat och är noga med arbetstider och regler. kan med fördel vara en Oxe.

Pysslaren / Amable- är den i gruppen som ser till att alla har det bra, som fixar kringsysslor som julpynt och kaffekassan, som tröstar i svåra stunder och som behövs väldigt mycket men som inte gör så mycket väsen av sig. Däremot kan Pysslaren få ett hysteriskt utbrott över en kvarglömd kaffekopp. Det märks när den personen försvinner ur gruppen, för då blir det kaos. Pysslaren är ofta en Vädur eller Våg.

Analytikern /Skeptikern- är den person som bromsar Driverns alla galna idéer, som beräknar och analyserar, som ser till att hålla allting på mattan, och som ibland upplevs som tråkigt fyrkantig. Analytikern tar god tid på sig i alla beslut och tar inga risker. Ofta en Stenbock eller Jungfru.

Om man får med alla dessa personligheter i samma grupp så kommer det att bli ett bra team.

Kram Angelina

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg