Att vara rik

  • Sumo

Varenda människa jag talat med, brukar ha en strävan om att bli rika. Att handlar om pengar, pengar och pengar. Men så finns det, som alltid, undantag också. Jag har en väninna som verkligen lever livet och hennes måtto är att också blir rik, men inte på pengar. Hon brukar säga: ”Rik på livet!”

Hon har verkligen en poäng där. Jag har både rika och fattiga (mätt i pengar) i min umgängeskrets, och jag kan garantera att de som har mest pengar är inte de som är lyckligast.

Många som är rika, får verkligen jobba hårt. De jobbar så mycket att de inte hinner umgås och har heller ingen egen tid. Dock så brukar dessa människor prioritera fina semestrar och jag förstår varför. Om man endast har lite fritid, så vill man att den lilla tiden ska bli så bra som möjligt. Då tar man ingen sista minuten resa på något dåligt hotell, utan väljer något riktigt bra och helst med ’all inclusive’. Sedan bor de fint och kör fin bil. Utåt sätt så verkar allt perfekt, men har man lite insikt så ser man att det är inget lyckligt liv de lever. Lyckliga är de förresten, men på sitt sätt. De vet inte bättre.

Att vara med in familj och sina vänner och få vara frisk, det är lycka på riktigt. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man har, man kan inte köpa sig lycka.

Kram Angelia

 

Category: Ekonomi
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg