Älska sig själv

  • Sumo

Många undrar hur man lär sig att älska sig själv? För bland det enklaste som finns, är att älska alla andra än sig själv.

Så, hur gör man?

Steg ett är att acceptera sig själv som man är. Alla har vi skavanker och eller svagheter. Det är lätt att tro att alla andra ser dessa saker, men så är oftast inte fallet. Det är väldigt få som vet eller är medvetna om dina egna brister. Och har du brister, så behöver det inte vara en brist om du själv inte anser det.

Människor kan kritisera. Alla människor kritiserar andra, antingen direkt eller via omvägar. Men det man ska vara medveten om är att persons kritik, oftast negativ, är den personens egna bild av dig. Det betyder inte att alla andra tycker likadant. Oftast är det ovanligt att andra håller med fast man själv tror att alla andra tycker precis som den personen som kritiserade dig.

Att bygga upp självförtroendet är A och O för att kunna älska sig själv och livet. Ju högre självförtroende du får, desto lättare är det att älska dig själv.

Ingenting går speciellt snabbt utan detta är en process som kan ta ett tag. Men varje litet steg är ett steg i rätt riktning.

Lycka till och kram.

Angelina

Category: Livet
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg