Medium

  • Sumo

Vad är ett medium? Om jag läser på olika diskussionsforum och på FB så finns det lika många åsikter om det som det finns sandkorn i Sahara.
En del har tjusiga namn, gärna indiska, en del har många följare och en del är mera blygsamma. Ett medium kännetecknas ofta av ”kontakt med andevärlden”. Då får man även aspekten ”andevärlden” vad är det? Vad begränsas till andevärlden? Om man ringer eller besöker ett medium vill man veta det som man inte har reda på själv, exempelvis framtid eller om det finns liv efter döden. Hur hittar ett medium svaret på den frågan? Pratar man med de döda? Eller finns det andra sätt? Om jag ska gå till ytterligheter kan jag fråga mig ”Hur kan min mor veta vad som ska hända mig nu, när hon inte visste det när hon levde?” Min enda förklaring till det är att tid och rum inte existerar efter döden, och då kan mor veta hur det ser ut i min framtid. Men för att få svaret kanske jag behöver möta ett medium eller en spådam, som är liksom en tolk via andevärlden och oss på jorden. Verkar det rimligt? Men hur kan då ett medium eller spådam förklara hur en annan levande människa kommer att reagera och agera? Då är ju ingen av parterna död. Min förklaring till det är att man har kontakt genom energi, och mediet kan då tolka energin.
Så slutsatsen av mina funderingar är helt enkelt att ett medium är en tolk som hjälper oss förstå.
Make sense?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg