Fenomenet Ullared – billigt och bra eller?

  • Sumo

Igår lyckades mina barn ta sig till Ullared, själv njöt jag av solen i min ensamhet. Ensamma hade inte de varit!

Efter sju timmar i trängsel hade de då fått med sig det de ville ha. Frågan är om det var värt besväret. Jo, det tycker de. I alla fall de av kvinnligt kön. Grabbarna var ju klara på en timme och satt sedan i Sportbaren och suckade och ville hem.
Vilka stora affärer blev det då? Lite stearinljus, ett par påslakan, motorolja till moppen och lite godis. Jo, det var absolut värt det!

Man kan ju fundera vad det är som driver människorna till den här shoppinghysterin som Ullared utgör. De har lyckats, det är ju tydligt. Kan Tv-serien om Ullared ha gjort sitt till? Ja, det tror jag. Det man får se är vanliga människor, bleka och trötta efter ett helt års arbete, som offrar en semesterdag för att trängas med tusentals likadana blekansikten. En känsla av gemenskap, igenkännande, att man är som alla andra.

Min behållning av deras resa är när vi upptäckte en riktig miss.
De hade köpt ett Monopolspel som vi började packa upp på kvällen, alla ivriga att börja spela, laddade med chips och dricka och förväntansfulla ögon!
Jodå det gick bra att ta bort plasten, börja packa upp Chanskort och Allmänning, men sedan bröt det hysteriska skrattanfallet ut!
Spelplanen var på Ungerska!   🙂

Efter att skratten ebbat ut kom någon förståndig vuxen ( ! ) på att man kan ta google översätt och lista ut vad allt betyder, det tog en stund, men till slut vet alla att Janus pannonius ût betyder Valhallavägen!

Om Ullared är billigt? Ja, det är det nog.

Category: Tarot
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg