Att tänka ett steg djupare

  • Sumo

Ibland så är det så enkelt att bara följa strömmen. Man behöver inte tänka eller bry sig, utan göra som alla andra.

Vad händer när man följer strömmen? Troligtvis inte mycket. Man lever ett vanligt Svenssonliv precis som många andra runtomkring en. Köper grannen en ny bil, en Volvo, så tar det inte lång tid innan man själv gör det också. Så där kan det fortsätta i princip hela livet.

Men om man bestämmer sig för att gå sin egen väg, så kan man bryta detta mönster ganska enkelt. Man kan faktiskt göra saker på eget bevåg utan input från andra människor. Ska man åka på semester till Thailand precis som alla andra gör för att vara med i snacket, eller hyra en stuga i Sälen för att kunna tala om att man minsann också åkt skidor denna vinter.

Istället för att åka till Thailand ett par veckor efter jul, så välj ett annat resmål. Ta tex Kambodja och välj ett annat datum än ett par veckor efter jul då alla andra åker till Thailand, så har du redan brutit detta mönster.

Tänker man ett steg längre och djupare så är det massor man kan göra lite annorlunda. Det gäller allt från semester, matlagning, kläder, jobb, ekonomi.

Jag har provat på detta och en konsekvens är att alla skulle vilja göra som jag och tycker att man ska göra precis så här, men de faller tillbaka i samma fönster ganska snart.

Solen skiner idag med och jag ska ta mig en promenad nu. Det är alltid kul att vara ute i friska luften och man brukar även stöta på människor man känner som man kan stanna och småprata med. Detta gillar jag då jag är väldigt social av mig.  😀

Kram Angelina

Category: Vardag
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg