Flexdag

  • Sumo

Idag är jag ledig. Vi har flexdag på jobbet. Jag minns inte reglerna exakt, men har för mig att dagen innan en kyrklig helgdag så har vi möjlighet att flex.

Med flex menar jag inarbetad tid, flextid. Om vi jobbar 9 timmar en dag så sätts 1 timme in i flexbanken. Denna tid går att använda om jag vill jobba 7 timmar en annan dag eller spara tills det kommer en flexdag. Dock så har vi en maxgräns på att spara på oss 30 timmar.

Så idag är en sådan dag då jag kan använda mig av min inarbetade tid. En bonus är att jag tror att vi har förhandlat till oss en lokal regel på vårt företag att vi endast behöver använda 4 timmar av flexen och kan vara lediga 8 timmar. Så det är riktigt bra.  😀

Jag var i valet och kvalet att låta denna dag vara en mysdag, dvs gå runt och mysa och vila upp mig. Men jag har lite ärenden att ta hand om så jag klev upp i vanlig tid och har redan duschat och gjort mig iordning. Det är ju påsk och jag kan ta det lugnt hela helgen samt måndag är en ledig dag det med. Jag hinner nog vila upp mig i vilket fall som helst.

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma och åka och hämta ut min iPhone4s från ICA. Förlängde mitt telefonabonnemang hos Tre och fick denna telefon gratis.

Kram Angelina

Category: Vardag
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg